20:48 17.03.2018

Чехія і Швеція заперечили причетність до походження отрути "Новачок"

1 хв читати
Чехія і Швеція заперечили причетність до походження отрути "Новачок"

Чехія непричетна до створення отруйної речовини групи "Новачок", заявила в суботу, 17 березня, міністр оборони Чехії Карла Шлехтова, а подібні заяви  назвала "абсурдними". Так глава військового відомства прокоментувала твердження офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, яка раніше назвала Прагу, як одне з можливих місць походження "Новачка", повідомляє dw.

Міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропницький також критично відгукнувся про твердження, яке "неможливо чимось підкріпити". У своєму повідомленні в Twitter міністр назвав слова офіційного представника російського МЗС спробами "маніпуляції інформацією в громадському просторі".

У свою чергу, Швеція також заперечує твердження про причетність до розробки хімічної речовини. Міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом визнала "неприйнятними і необгрунтованими" твердження російської сторони.

Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі телеканалу "Росія 24" спростувала розробку отрути "Новачок" в Росії і СРСР. "Найбільш ймовірними" джерелами походження речовини групи "Новачок" Захарова назвала Велику Британію, Словаччину, Чехію та Швецію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА