08:14 18.03.2018

Китай заявив про втручання США в свої справи через закон про Тайвань

2 хв читати
Китай заявив про втручання США в свої справи через закон про Тайвань

Новий американський закон "Про поїздки на Тайвань" є втручанням у внутрішні справи Китаю, заявив офіційний представник міноборони країни У Цянь. Заяву розміщено на сайті оборонного відомства.

"Тайвань є частиною Китаю, а тайванський питання - це чисто внутрішні справи Китаю. Хоча відповідні положення закону не є юридично обов'язковими, це є серйозним порушенням принципу "одного Китаю" і положень трьох спільних американо-китайських комюніке. Це втручання у внутрішні справи Китаю. Воно завдає шкоди атмосфері розвитку відносин між двома країнами і двома озброєними силами", - зазначив У Цянь.

У зв'язку з цим Міноборони Китаю зажадало від США відмовитися від виконання на практиці прийнятого закону, "припинити офіційні контакти між США і Тайванем, припинити військові зв'язки США і Тайваню і припинити продаж зброї на Тайвань, щоб запобігти завдання значної шкоди військовим відносинам між Китаєм і США , миру і стабільності в Тайванській протоці", - випливає з заяви.

Посольство Китаю в США також висловило протест і "глибоке незадоволення" в зв'язку з новим американським законом. Диппредставництво закликало американську владу "призупинити будь-які офіційні зв'язки з Тайванем, а також відмовитися від поліпшення відносин з Тайбеєм в будь-який істотній формі".

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю 16 березня підписав закон "Про поїздки на Тайвань", згідно з яким відтепер дві сторони знову можуть офіційно посилати один до одного чиновників вищого рангу. Це є порушенням принципу "одного Китаю", згідно з яким Вашингтон визнає саме КНР, а не Китайську республіку на Тайвані представником інтересів Китаю. Цей принцип в американо-китайських відносинах працював з 1979 року, коли США і Тайвань стали обмінюватися тільки неофіційними візитами: в цьому році Вашингтон офіційно визнав комуністичний уряд в Пекіні. Вісьмома роками раніше Китайська республіка (Тайвань), одна з країн-засновниць ООН, позбулася представництва в організації як представник Китаю. Наразі офіційні відносини з Тайванем підтримують тільки 20 країн світу

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА