13:22 18.03.2018

На Майдані проходить мітинг Руху нових сил Саакашвілі

2 хв читати
На Майдані проходить мітинг Руху нових сил Саакашвілі

На майдані Незалежності у центрі Києва в неділю проходить мітинг в рамках анонсованого партією "Рух нових сил" маршу з вимогою відставки президента України Петра Порошенка та інших змін у політичному житті України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі на центральній площі Києва перебуває близько півтора-двох тисяч осіб. В руках у мітингувальників прапори України, червоно-чорні прапори.

Зі сходинок на Монументі Незалежності до присутніх звертаються різні суспільно-політичні діячі та активісти. Першим виступив дисидент, екс-нардеп Степан Хмара.

На мітинг також прийшла позафракційний народний депутат Надія Савченко, однак вона не виступала.

Згодом учасники акції почали розбирати металеві конструкції з символікою та написами, присвяченими 4-ї річниці незаконної анексії Криму РФ, які були встановлені на площі кількома днями раніше. Вони вже демонтували частину з них за допомогою підручних засобів, принесених із собою інструментів.

Правоохоронці спостерігають за подіями, в ситуацію не втручаються.

Раніше всі попередні марші, організовані партією "Рух нових сил", одним з лідерів якої є екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, починалися в парку Тараса Шевченка, а 18 березня вони вперше зібралися на майдані Незалежності.

При цьому за кілька днів на площі були встановлені конструкції з символікою та написами, присвяченими річниці незаконної анексії Криму, а в "Русі нових сил" заявляли, що влада таким чином намагається завадити протестувальникам зібратися на майдані Незалежності шляхом проведення інших заходів на цьому ж місці.

Соратник М.Саакашвілі Давид Сакварелідзе в ефірі телеканалу NewsOne в неділю сказав: "Вчора пригнали кілька сотень нацгвардійців і спецпризначенців, які буквально вкрали сцену і звукову апаратуру, щоб мирне віче сьогодні не відбулося".

Водночас він наголосив, що, незважаючи на відсутність апаратури і холодну погоду в Києві, захід відбудеться, люди збираються на Хрещатику. "Не завжди буде погода, не завжди нам будуть дозволяти ставити сцену, але народ все одно збереться", – додав Д.Сакварелідзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА