18:30 18.03.2018

Акції протесту пройшли по всій Україні без серйозних порушень порядку

2 хв читати
Акції протесту пройшли по всій Україні без серйозних порушень порядку

Масові заходи в низці міст України пройшли в неділю без серйозних порушень громадського порядку, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Сьогодні, 18 березня, в кількох обласних центрах і в Києві пройшли масові заходи, зокрема - у дипломатичних установах РФ із метою недопущення виборів президента цієї країни. На всіх масових заходах правоохоронці гарантували безпеку громадян. Акції пройшли без серйозних порушень громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Найбільш численними стали акції в Києві та Київській області, однак завдяки роботі правоохоронців правопорушень допущено не було.

"У Києві в поліцію доставили трьох найбільш активних громадян, причетних до демонтажу конструкцій з українською символікою на майдані Незалежності. Після проведення першочергових дій правоохоронці визначаться з правовою кваліфікацією їхніх дій", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на майдані Незалежності в центрі Києва в неділю відбувся організований партією "Рух нових сил" мітинг з вимогою відставки президента України Петра Порошенка та інших змін у політичному житті України.

Під час мітингу учасники акції розбирали металеві конструкції з символікою та написами, присвяченими 4-й річниці незаконної анексії Криму РФ, які було встановлено на площі кількома днями раніше, і до кінця акції повністю їх розібрали. В "Русі нових сил" заявляли, що встановленням цих конструкцій влада намагалася перешкодити зібратися протестувальникам.

Правоохоронці не втручалися у процес розбору конструкцій і нікого не затримували однак згодом начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що правоохоронці затримали двох активних учасників акції протесту, що проходила на майдані Незалежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА