20:22 19.03.2018

Авіакомпанія МАУ вказує на наявність інфраструктурних проблем у Запорізькому аеропорту

2 хв читати
Авіакомпанія МАУ вказує на наявність інфраструктурних проблем у Запорізькому аеропорту

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) відзначає наявність низки інфраструктурних проблем у міжнародному аеропорту "Запоріжжя", повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор з комунікацій авіакомпанії Євгенія Сацька.

"Є проблеми з аеропортом Запоріжжя, пов'язані з його технічними можливостями. Ми провели там свій аудит, і розуміємо, що є багато питань до нього. Туди літають зараз два рейси: літак типу ER-190 наш, а другий рейс під кодом МАУ виконується на ER-145 "Рози вітрів", - повідомила вона.

На запитання, як зараз справи щодо співпраці з аеропортом Дніпра, Є.Сацька зазначила: "Співпраця така ж, як і з будь-яким іншим аеропортом, ніякого ексклюзиву або серйозних проблем у нас там немає".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України у вересні минулого року схвалив проект будівництва пасажирського терміналу та обслуговуючих споруд комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя".

Як планується, пропускна спроможність термінала становитиме 400 пасажирів на годину, зокрема 250 осіб - міжнародного сектора, 150 осіб - внутрішнього. Він налічуватиме три поверхи. Крім того, передбачається будівництво газової котельні, насосної станції та трансформаторної підстанцій.

Загальна кошторисна вартість будівництва у цінах на 22 травня 2017 року становить 543,159 млн грн, зокрема вартість будівельних робіт - 207,214 млн грн, обладнання, меблів та інвентарю - 234,944 млн грн, інші витрати - 101 млн грн.

Тим часом, раніше, в травні 2017 року, літак МАУ, що виконував рейс PS085 Київ - Запоріжжя, за її інформацією, в момент посадки і торкання передньою стійкою шасі злітно-посадкової смуги Запорізького аеропорту потрапив на ділянку з не застиглим бетонним покриттям, у результаті бетонний розчин потрапив на стійки шасі і нижню частину фюзеляжу, турбіни двигунів і крила. Аеропорт спростовував цю інформацію.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Сполучає Україну з більш ніж 50 містами і головними пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу і країн СНД і забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів у більш ніж з тис. Міст світу. МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів на тиждень.

На сьогодні до складу флоту МАУ входить 41 авіалайнер різних модифікацій, зокрема й 28 середньомагістральних Boeing-737 NG. 100% акцій МАУ перебувають у приватній власності, одним з її кінцевих бенефіціарів є бізнесмен Ігор Коломойський.

Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" як єдиний технологічний комплекс призначений для авіатранспортного обслуговування авіакомпаній, що здійснюють перевезення пасажирів, пошти і вантажів, а також виконують спеціальні та рятувальні роботи.

Аеропорт має злітно-посадкову смугу зі штучним покриттям у розмірі 2500 на 42 м, пероном на 11 стоянок для повітряних суден, аеровокзал, інші споруди та площі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА