20:35 19.03.2018

Безпілотний автомобіль Uber вперше збив на смерть людину

2 хв читати
Безпілотний автомобіль Uber вперше збив на смерть людину

Автомобіль американської компанії Uber Technologies збив на смерть людину, перебуваючи в автономному режимі, повідомляє газета The New York Times. Наразі, як наголошується, це перша відома ДТП із загибеллю пішохода на дорогах загального користування, в якій бере участь безпілотний автомобіль.

Інцидент стався вранці 19 березня в передмісті Фінікса Темпі (штат Арізона, США) - автомобіль Uber збив жінку, яка, імовірно, переходила дорогу поза пішохідним переходом. За кермом автомобіля знаходився водій, проте машина рухалася самостійно в режимі автопілота.

Постраждала померла в лікарні, її особа не розкривається.

Як зазначає агентство Bloomberg, посилаючись на лист компанії, Uber Technologies після цього перервав тестування своїх безпілотних автомобілів в Фініксі, Піттсбурзі, Сан-Франциско і Торонто.

У лютому 2018 року влада Каліфорнії прийняла нові правила, які дозволяють компаніям випробовувати і використовувати на дорогах штату автомобілі без водіїв. Як повідомляла The Financial Times, раніше самоврядні автомобілі могли їздити тільки з людиною за кермом, яка могла би брати керування на себе в екстреній ситуації.

Для того, щоб отримати дозвіл влади, виробникам автомобілів з автопілотом потрібно було довести дотримання всіх стандартів безпеки. Крім того, їм необхідно надати план дій на випадок зупинки машин без водіїв співробітниками поліції.

Правила розроблялися більше трьох років і з нетерпінням очікувалися найбільшими компаніями зі штаб-квартирами в Кремнієвій долині. Зараз в Каліфорнії самоврядні автомобілі випробовують близько 50 компаній, включаючи Alphabet, Uber, Apple, GM, Ford і Toyota.

У березні 2017 року, між Uber Technologies і Управлінням транспортних засобів Каліфорнії стався конфлікт. Компанія тестувала в Сан-Франциско свої безпілотні автомобілі, а влада Каліфорнії вимагала припинити випробування. За твердженням чиновників, машини не були зареєстровані належним чином. У Uber пояснили, що її автомобілі поставлені на облік як звичайні машини, тому що не можуть вважатися безпілотними, оскільки в кабіні знаходиться водій. Тоді внаслідок конфлікту Uber перенесла випробування деяких своїх машин до Арізони. До конфлікту з Uber Каліфорнія вважалася штатом, найбільш сприятливим для випробування безпілотних автомобілей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю, пошкоджено об'єкт інфраструктури

Росіяни за добу здійснили 29 ракетних і 67 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА