20:41 19.03.2018

Генпрокуратура не виявила порушень у роботі "Нової пошти" під час обшуків її офісів

2 хв читати
Генпрокуратура не виявила порушень у роботі "Нової пошти" під час обшуків її офісів

Генеральна прокуратура України під час обшуків в офісах групи компаній "Нова Пошта", проведених 16 березня, не виявила будь-яких порушень, у цьому запевнив генеральний прокурор України Юрій Луценко співвласника ГК "Нова пошта" В'ячеслава Климова, повідомила прес- служба групи в понеділок увечері за підсумками їхньої зустрічі.

"Вилучені під час обшуку кошти клієнтів компанії "Пост Фінанс"(система "Форпост - ІФ) повернуть. Юридична служба групи компаній "Нова пошта" відповість на всі запитання Генеральної прокуратури і надасть всі необхідні матеріали, що надсть змогу ухвалити законне рішення у справі", - йдеться у повідомленні ГК на її сторінці в мережі Facebook.

Водночас, у ньому наголошується, що генеральний прокурор висловив занепокоєння з приводу використання перевізників у схемах транспортування нелегальних товарів. "Сторони домовилися про розробку спільного плану дій з метою недопущення можливих випадків перевезень незаконних вантажів", - констатувала "Нова пошта".

У свою чергу спікер ГПУ Андрій Лисенко написав у Facebook, що під час зустрічі Ю.Луценка з В.Климовим сторони висловили зацікавленість у законній організації роботи лідера українського ринку експрес-перевезень.

"Генпрокурор і представник "Нової пошти" домовилися про співпрацю для вдосконалення роботи компанії, мінімізації ризиків переправлення заборонених товарів і запобігання можливих незаконних фінансових послуг із метою ухилення від оподаткування. Для цього будуть проведені робочі зустрічі юристів і фінансистів "Нової пошти" з представниками Генпрокуратури, а також організовані контрольні закупівлі товарів і послуг", - написав речник Генпрокуратури

Він також повідомив, що Ю.Луценко ознайомив В.Климова з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень "Нової пошти". Зокрема, це стосувалося пересилання в великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин. Також до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків під час переказів грошових коштів.

Як повідомлялося з посиланням на прес-секретаря Ю.Луценка Ларису Сарган, Генпрокуратура підозрює посадових осіб споріднених компаній ТОВ "Нова пошта" в несплаті податків в особливо великих розмірах, в зв'язку з чим провела обшуки 16 березня в центральному офісі в Києві та інших офісах ГК у п'яти містах - Полтаві, Одесі, Дніпрі, Харкові та Львові.

Пізніше стало відомо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству юстиції, Офісу бізнес-омбудсмена, Офісу підтримки інвестицій проаналізувати випадки проведення обшуків і підготувати засідання спеціальної комісії, утвореної в рамках моніторингу виконання закону про захист бізнесу "маски-шоу-стоп".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА