20:46 19.03.2018

Генсек НАТО закликав Росію повністю розкрити дані програми "Новачок"

1 хв читати
Генсек НАТО закликав Росію повністю розкрити дані програми "Новачок"

НАТО закликає Росію повністю розкрити програму зі створення отруйної речовини нервово-паралітичної дії з групи "Новачок", яким, за твердженням британської влади, був отруєний екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль. Про це повідомляє прес-служба Північноатлантичного альянсу.

"НАТО продовжує закликати Росію повністю розкрити ОЗХЗ дані програми "Новачок", - сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг на спільній прес-конференції з главою МЗС Британії Борисом Джонсоном.

Також Столтенберг висловив британській владі подяку за співпрацю з Організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в розслідуванні отруєння Скрипаля. За словами генсека, інцидент, що стався в Солсбері, стався "на тлі картини безрозсудної поведінки Росії". "НАТО реагує на цю модель поведінки", - підкреслив він.

Вдень 19 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в черговий раз заявила, що Росія винна в отруєнні Сергія Скрипаля. "У Росії була можливість, і я вважаю, мотив і намір. Така модель поведінки Росії в Європі, яку ми спостерігаємо", - сказала вона.

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському Солсбері 4 березня. Зараз вони у важкому стані знаходяться в лікарні. Велика Британія вважає, що за цим інцидентом стоїть Росія, проте Москва цю версію відкидає.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА