18:01 20.03.2018

Нардепа Бакуліна очікують у Генпрокуратурі 5 квітня для проведення слідчих дій

2 хв читати
Нардепа Бакуліна очікують у Генпрокуратурі 5 квітня для проведення слідчих дій

 Генеральна прокуратура України викликає народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна 5 квітня як підозрюваного для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальній справі.

Згідно з повісткою про виклик Є.Бакуліна, оприлюдненою на сайті Генпрокуратури, його викликають на 10:00 5 квітня до слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу управління особливо важливих справ департаменту міжнародно-правової співпраці Генпрокуратури С.Лукащука.

У повістці також зазначено, що 19 березня складено письмове повідомлення про підозру Є.Бакуліна у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 КК України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 березня підтримала подання генерального прокурора України Юрія Луценка і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Є.Бакуліна.

Раніше Ю.Луценко повідомляв, що Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 191 (розкрадання), ст. 209 (відмивання коштів) та іншими статтями. Досудовим слідством встановлено, що Є.Бакулін, ймовірно, брав участь у злочинній організації колишнього президента України Віктора Януковича, спланував і організував незаконне заволодіння грошовими коштами НАК "Нафтогаз Україна" в сумі 449 млн 963 тис. 820 грн через організацію фіктивної процедури тендерної закупівлі бурових установок (так званих вишок Бойка).

16 лютого 2018 року генпрокурор Ю.Луценко поінформував про підписання ним подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу Є.Бакуліну і направлення документа до парламенту.

Ю.Луценко також повідомив, що Є.Бакулін перебуває за межами України і тривалий час не з'являється ані на засідання Верховної Ради, ані в Україні взагалі. "Слідство наразі не може встановити його місцезнаходження", - зазначив генпрокурор.

Є.Бакулін у 2007 році, а також із 2010-го по 2014 роки обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА