20:12 20.03.2018

Аваков і посол Італії обговорили справу заарештованого нацгвардійця Марківа

2 хв читати
Аваков і посол Італії обговорили справу заарештованого нацгвардійця Марківа

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і посол Італії в Україні Давіде ла Чечілія на зустрічі у вівторок розглянули можливості розширення співпраці між двома країнами, а також обговорили ситуацію навколо заарештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа, підозрюваного у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі.

"А.Аваков і Д. ла Чечілія обговорили факт завершення досудового розслідування у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Міністр нагадав, що італійська сторона так і не відгукнулася на пропозицію про створення спільної слідчої групи з метою ефективнішої взаємодії у зборі необхідних доказових матеріалів, пошуку і допиті свідків", - повідомив департамент комунікації МВС за підсумками зустрічі.

А.Аваков наголосив, що В.Марків непричетний до трагічної смерті італійського фоторепортера А.Роккеллі. Він також додав, що управління СБУ в Донецькій області надалі розслідує обставини смерті А.Роккеллі та Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року в Андріївці неподалік Слов'янська (Донецька обл.).

Глава МВС і посол обговорили також можливості розширення двосторонньої співпраці та протидію організованій злочинності.

"Ми розраховуємо на продовження конструктивного співробітництва та активну підтримку Італією наших зусиль у реформуванні цивільного сектора безпеки нашої держави", - зазначив А.Аваков, додавши, що з огляду на сучасні виклики і загрози Україна та Італія мають посилити двосторонній формат взаємодії, зокрема обмін оперативною інформацією.

Він висловив сподівання, що Італія і надалі підтримуватиме та посилюватиме заходи і санкції проти Російської Федерації у відповідь на її агресивні дії проти України.

Посол, у свою чергу, запевнив главу МВС, що Італія підтримує Україну на шляху реформ.

Як повідомлялося, українського військовослужбовця В.Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста А.Роккеллі поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. Українець перебуває в італійському м. Павіа.

Наприкінці лютого 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що Україна не має претензій до розслідування справи В.Марківа, але розраховує на об'єктивність італійської сторони в цьому питанні та згоду створити спільну слідчу групу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА