19:26 21.03.2018

Телеканал СТБ звільнив режисера монтажу проекту "Холостяк" через карту України без Криму

2 хв читати
Телеканал СТБ звільнив режисера монтажу проекту "Холостяк" через карту України без Криму

Через інцидент у випуску проекту "Холостяк" (The Bachelor Ua) від 16 березня з картою України, на якій півострів Крим не був позначений як українська територія, телеканал СТБ провів розслідування і припинив співпрацю з режисером монтажу цього проекту, який припустився помилки, повідомляє прес-служба телеканалу.

"Телеканал СТБ завершив службове розслідування за неприпустимим інцидентом з картою України, на якій не було півострова Крим (випуск проекту "Холостяк" від 16.03.2018). За його результатами з'ясувалося, що ситуація виникла через некоректний підхід режисера монтажу проекту до використання джерел інфографіки, а саме - міжнародного стоку графічних шаблонів, зареєстрованого в Нью-Джерсі (США). Попри те, що пошук карти здійснювався англійською мовою, він не виключив ситуації, неприйнятної для національного медіа", - йдеться в повідомленні прес-служби телеканалу, оприлюдненому на сторінці в соцмережі Фейсбук.

В інформації зазначається, що режисер монтажу, який працював над цією інфографікою, "повністю усвідомлює, що наслідки його помилки призвели до ситуації, коли в ефірі телеканалу з'явилася карта України, обриси якої суперечать позиції СТБ про державні кордони нашої країни і статусу півострова Крим як невіддільної частини України".

Тому, йдеться в повідомленні, "телеканал СТБ припиняє співпрацю з режисером монтажу проекту "Холостяк" від сьогоднішнього дня".

Також СТБ приніс свої вибачення за неприпустиму помилку, яка сталася в програмі «Холостяк» від 16 березня - некоректне графічне зображення карти України.

"Звертаємо увагу наших глядачів, що це зображення є неприємною для нас технічною помилкою і в жодному разі не є офіційною позицією каналу СТБ про державні кордони України, тому що Крим - це Україна!" - підкреслили в прес-службі телеканалу.

Також на телеканалі повідомили, що оперативно виправили помилку в усіх відео на офіційних сторінках СТБ.

"Телеканал у жодному разі не знімає з себе відповідальності за цю ситуацію. Ще раз приносимо вибачення всім глядачам", - додали в прес-службі СТБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА