06:45 22.03.2018

Тереза Мей має намір переконати ЄС вислати російських дипломатів

2 хв читати
Тереза Мей має намір переконати ЄС вислати російських дипломатів

Велика Британія має намір домогтися від союзників в Європі, щоб ті наслідували її приклад і оголосили про висилку російських дипломатів з країн ЄС. За даними Bloomberg, для цього Лондон ділиться з ними розвідданими у справі "Скрипаля".

Велика Британія надає розвідувальні дані в "справі Скрипаля" ключовим союзникам з метою переконати їх вислати російських дипломатів з інших європейських країн. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

За словами співрозмовників, прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей буде переконувати країни ЄС, щоб ті наслідували її приклад і оголосили про висилку російських дипломатів.

З посиланням на високопоставленого британського чиновника агентство повідомляє, що Мей в четвер на саміті ЄС в Брюсселі попередить інших лідерів союзу про "загрозу Росії для всієї Європи".

Влада Великої Британії вважає Росію причетною до отруєння колишнього співробітника ГРУ, який працював на британську розвідку, Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Обидва були знайдені в несвідомому стані на початку березня на вулиці британського міста Солсбері. Москва свою причетність до отруєння заперечує, вказуючи на відсутність будь-яких доказів.

За обвинуваченнями Лондона послідувало вигнання 23 російських дипломатів з Великої Британії, а також припинення всіх урядових контактів на вищому рівні. Росія у відповідь вислала 23 британських дипломатів, а також зажадала припинення діяльності Британської ради в Росії.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА