08:06 22.03.2018

Росія буде вимушена піти на переговори з Україною, якщо "Північний потік-2" не буде побудовано у 2019 році

1 хв читати
Росія буде вимушена піти на переговори з Україною, якщо "Північний потік-2" не буде побудовано у 2019 році

У разі якщо будівництво газопроводу "Північний потік-2" (NordStream2) не буде закінчено до кінця 2019 року, Росія буде вимушена піти на переговори з Україною щодо нового контракту стосовно транзиту газу, вважає заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Чи сильні у нас позиції? Це залежатиме також від того, чи буде до кінця 2019 року "Північний потік-2". Якщо його не буде, то Росія буде вимушена піти з нами на переговори і вести їх, враховуючи наше законодавство", - сказала вона в ефірі телеканалу "Прямий" у середу.

Заступник глави МЗС уточнила, що термін чинного контракту з "Газпромом" про постачання газу через територію України закінчується в 2019 році.

"Nord Stream-2, думаю, не існуватиме в ті терміни, які малює собі Росія, чи буде він існувати взагалі - не можу сказати", - висловила думку дипломат.

За словами О.Зеркаль, норми європейського енергетичного законодавства було впроваджено до українського законодавства.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб були нові контракти і щоб ці нові контракти відповідали третьому європейському енергопакету і давали доступ усім до нашої труби, зокрема "Газпрому"... Європа може створити рівні умови для всіх, щоб "Газпром" не користувався жодними привілеями, до яких він звик", - додала заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА