08:47 22.03.2018

Президент Перу оголосив про відставку

2 хв читати

Президент Перу Педро Пабло Кучинський оголосив в середу про рішення залишити свою посаду, не чекаючи голосування в парламенті з питання про імпічмент, повідомляє агентство ЕФЕ.

У записаному в президентському палаці відеозверненні він пояснив, що прийняв таке рішення на тлі "некерованої обстановки, яка не дозволяє йти вперед", що сформувалася в країні.  "Для країни буде краще, якщо я піду з поста президента", - сказав П.Кучинський.

Низка перуанських політиків, які раніше підтримували президента, закликали П.Кучинського піти у відставку. Це сталося після публікації відео, на якому члени конгресу, що підтримують президента, обіцяють члену однієї з опозиційних партій Перу низку преференцій, якщо він не буде голосувати на підтримку імпічменту П.Кучинського.

Пізніше на цьому тижні мало відбутися голосування з імпічменту глави держави на тлі звинувачень на адресу президента в тому, що він збрехав конгресу, щоб приховати свої зв'язки з бразильською будівельною компанією Odebrecht, замішаній у корупційному скандалі, який торкнувся значної частини Латинської Америки.

При цьому багато ЗМІ відзначають, що цього разу П.Кучинський голосування програв би.

Голосування щодо імпічменту президента Перу вже проходило в грудні 2017 року, тоді за відсторонення П.Кучинського проголосувала недостатня кількість депутатів.

Скандал, який призвів до спроби імпічменту П.Кучинського в грудні, розгорівся після публікації інформації, що дві пов'язані з ним фірми отримували великі суми грошей від бразильської будівельної компанії Odebrecht. ЗМІ писали, що за період з 2004 до 2013 року концерн, очолюваний Odebrecht, перевів фірмі Westfield майже $ 800 тис., а компанії First Capital - близько $ 4 млн. За інформацією ЗМІ, обидві пов'язані з П.Кучинським.

Сам 79-річний П.Кучинський раніше заявляв, що про всі кошти, отримані від Westfield, було належним чином повідомлено податковим органам, тоді як платіж від First Capital був отриманий як винагорода за консультаційні послуги. Противники президента вважають, що насправді ці перекази грошей - ознака корупції.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА