13:02 22.03.2018

У Києві вперше за 30 років реконструюють трамвайну лінію на Оболоні

2 хв читати
У Києві вперше за 30 років реконструюють трамвайну лінію на Оболоні

 Для надійного та безпечного руху пасажирського електротранспорту в Оболонському районі Києва реконструюють трамвайну лінію, йдеться в повідомленні прес-служби Київській міській державній адміністрації (КМДА) з посиланням на відповідне розпорядження КМДА.

В оприлюдненій у четвер інформації зазначено, що реконструкція трамвайної лінії відбудеться на вул. Маршала Малиновського і вул. Йорданській - від вул. Добринінської до розворотної петлі на вул. Йорданській (включаючи вузли).

"Реконструкцію цієї ділянки трамвайної лінії не виконували понад 30 років, тож трамвайне полотно та контактна мережа на ній дуже зношені. Тому буде повністю замінено рейко-шпальну решітку, колії, скріплення, шпали, що дозволить знизити рівень шуму від руху трамваїв. Крім того, буде облаштовано нові опори, контактний кабель і підвіски, оновлено інженерні мережі, що розташовані під трамвайним полотном. Завдяки технології інтегрованої рейки в дорожнє полотно буде збільшено пропускну спроможність трамвайних переїздів для автомобілів", - зазначають у прес-службі КМДА.

Під час реконструкції також вирішиться питання щодо водовідведення з трамвайних колій у дощову каналізацію. Фахівці покращать благоустрій і облаштують ділянку новими, сучасними павільйонами очікування з інформаційно-довідковим обладнанням.

Замовником проектування та виконання робіт визначено КП "Київпастранс". Підприємству доручено в установленому порядку розробити, погодити з Головним управлінням Національної поліції в м. Києві і подати на затвердження до департаменту транспортної інфраструктури схему організації дорожнього руху на період реконструкції.

"Під час укладення договору підряду на виконання робіт комунальне підприємство має обов'язково передбачити надання підрядною будівельною організацією гарантії якості виконаних робіт, встановлення гарантійного терміну експлуатації об'єкта не менше ніж 10 років, а в разі виявлення контролюючими органами завищення обсягів і вартості виконаних робіт - безумовне повернення коштів у сумі завищення", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі КМДА зазначили, що наразі зазначеною ділянкою трамвайної лінії курсують два маршрути, якими користується значна кількість пасажирів: № 11 - від Контрактової площі до вул. Йорданської та №17 - від площі Т.Шевченка до вул. Йорданської.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА