07:59 23.03.2018

Сенат США схвалив бюджет на $ 1,3 трлн

2 хв читати
Сенат США схвалив бюджет на $ 1,3 трлн

Сенат американського Конгресу в ніч на п'ятницю схвалив законопроект про бюджет на 2018 фінансовий рік. Документ відправлений на підпис президенту Дональду Трампу.

Підсумкова версія бюджету передбачає витрати на суму $ 1,3 трлн, у тому числі $ 700 млрд на оборону - на $ 80 млрд більше, ніж в минулому році. Раніше в четвер законопроект підтримала Палата представників.

Сенатори обговорювали документ обсягом 2 тис. 232 сторінки за північ і в підсумку прийняли рішення, коли до кінцевого терміну залишалася майже повна доба. У верхній палаті "за" проголосували 65 законодавців, "проти" - 32.

Заходів щодо забезпечення роботи уряду США вистачить до кінця поточного фінансового року, що завершується 30 вересня.

Директор Білого дому з питань бюджету Мік Малвані раніше заявляв журналістам, що президент США Дональд Трамп підпише бюджет, оскільки він відповідає його пріоритетам.

При цьому законопроект не включає в себе положення з "Програми відкладених дій" по відношенню до дітей мігрантів (DACA), в ньому також урізані кошти на заходи в області прикордонної безпеки, які просував президент Трамп. На додаткові заходи виділено $ 1,6 млрд замість запитаних президентом $ 25 млрд, стіни на кордоні з Мексикою не буде.

У документ увійшли положення щодо фінансування будівництва доріг в США і про розвиток широкосмугового інтернету в сільській місцевості, про більш жорсткі перевірки покупців зброї і про $ 4,65 млрд на боротьбу з опіоїдною залежністю.

Бюджет також передбачає фінансування проекту щодо запобігання втручання іноземних держав, включаючи Росію, в майбутні в цьому році вибори в Конгрес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА