12:37 23.03.2018

Зброю із зони АТО перевозили для визначення її походження, - Савченко

2 хв читати
Зброю із зони АТО перевозили для визначення її походження, - Савченко

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, якій у п'ятницю Шевченківський районний суд Києва обирає запобіжний захід, стверджує, що перевезення зброї із зони проведення антитерористичної операції на сході України здійснювалося в рамках бойових розпоряджень для визначення джерела походження цієї зброї.

"Зброя, яку перевозили - а я її жодного разу не перевозила, хоча наприкінці вже обвинувачення звучало саме так, хоча я не знала, яку зброю там буде перевезено... Але давайте будемо об'єктивними: зброя, яку перевозили з боку ворога, перевозили для того, щоб зрозуміти, її було продано з наших артскладів, які вибухали під час нашої злочинної влади, коли йде війна, вже четвертий раз, щоб можна було зрозуміти, чи виготовляється у них своя зброя або чи постачається вона з Росії, тому що четвертий рік не закінчуються боєприпаси там, де їх ніколи не було", - сказала Н.Савченко, виступаючи в залі суду в п'ятницю.

При цьому парламентарій зазначає, що "якби зброя мала намір бути використаною десь у терактах, вона ніколи б не їхала до військових частин на зберігання".

"Військові отримують бойові розпорядження, працюють всі військові з бойових розпоряджень. У виконання різних завдань ці бойові розпорядження носять військову і державну таємницю. Зброю перевозити від противника потрібно, відчувати її і тестувати потрібно, розуміти, з чим ми маємо справу потрібно, тому що інакше ми будемо програвати", - пояснила Н.Савченко.

Парламентарій спростовує всі висунуті їй підозри. "Я ніколи не купувала зброю, у мене немає грошей на такий арсенал... А в питанні звільнення наших полонених я співпрацювала з волонтерами... я завжди говорила правду", - сказала вона.

Депутат також зазначила, що в своєму розпорядженні має інформацію про підготовку замаху на неї. "Вперше мене попередив Таранов, заступник голови адміністрації президента (загиблий заступник голови АПУ Андрій Таранов - ІФ), якого потім було вбито, що є замовлення на мою ліквідацію. Після цього було ще попередження", - сказала Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА