15:18 23.03.2018

Суд продовжить розглядати позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства 13 квітня

2 хв читати
Суд продовжить розглядати позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства 13 квітня

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду України від 13 квітня продовжить розглядати позов екс-президента Грузії, лідера української партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка про незаконність указу щодо позбавлення його громадянства України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у п'ятницю суд розглянув низку клопотань адвокатів М.Саакашвілі.

Зокрема, захист просив викликати до суду як свідків членів комісії з громадянства при президентові, які в 2015 році приймали рішення з надання М.Саакашвілі громадянства України і в 2017 році рекомендували позбавити його громадянства, співробітників Державної міграційної служби України (ДМС), які мали відношення до підготовки документів, на підставі яких приймався протокол комісії з громадянства при президентові щодо М.Саакашвілі. Крім того, адвокати клопотали про виклик до суду П.Порошенка і М.Саакашвілі як свідків у цій справі.

З цих клопотань колегія Касаційного адміністративного суду задовольнила лише ті, які стосувалися виклику трьох чиновників ДМС: одного співробітника департаменту ДМС України, що займається питаннями громадянства, одного співробітника управління ДМС України в Києві і одного співробітника Шевченківського районного управління ДМС України в Києві.

У виклику як свідків П.Порошенка, М.Саакашвілі та членів комісії з громадянства при президенті суд відмовив. На попередньому засіданні суд вже відмовив адвокатам М.Саакашвілі в тому, щоб забезпечити особисту участь його і президента України в розгляді скарги на незаконність указу глави держави про позбавлення громадянства України екс-президента Грузії.

На наступному засіданні 13 квітня суд має заслухати трьох викликаних як свідки чиновників ДМС України і розпочав вивчення доказів, наданих сторонами процесу, після чого, за процедурою суд має ухвалити своє рішення у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА