17:44 23.03.2018

НАБУ здійснює обшук у банку "Фінансова ініціатива"

2 хв читати
НАБУ здійснює обшук у банку "Фінансова ініціатива"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) здійснює обшук в банку "Фінансова ініціатива", повідомляється в прес-релізі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

"23 березня приблизно о 10:00 представники НАБУ розпочали проводити обшук у центральному офісі ПАТ "Банк "Фінансова ініціатива", який розташований в управлінні Фонду гарантування. Представники НАБУ зламали вхідні двері у приміщенні банку з метою вилучення оригіналів документів, грошових коштів та інших цінностей. При цьому було категорично відмовлено у допуску уповноваженої особи та представників Фонду гарантування до процесу обшуку, що є суттєвим порушенням норм чинного законодавства", - повідомляється в прес-релізі.

Як зазначено в повідомленні, свої дії правоохоронці обґрунтовували наявністю у них рішення Солом’янського районного суду столиці від 16 березня 2018 року у рамках кримінального провадження №12016100000001664, в якому йдеться про необхідність здійснити обшук та вилучення документів. При цьому в постанові немає жодного посилання на те, що саме ці дії потрібно здійснювати у банку "Фінансова ініціатива".

"Підкреслюємо, що під час досудового розслідування детективи НАБУ неодноразово зверталися до вищезгаданої банківської установи з ухвалами про тимчасовий доступ до речей і документів та отримували інформацію, обсяг якої був викладений у протоколах процесуальної дії. Будь-яких зауважень щодо надання інформації про неналежну або неповну підготовку документів, електронних копій тощо детективи НАБУ до банківської установи та Фонду гарантування не надавали. Незважаючи на це, 23 березня 2018 року до ПАТ "Банк "Фінансова ініціатива" прибула група детективів у супроводі групи швидкого реагування НАБУ для проведення обшуку", - йдеться в повідомленні.

Вилучення оригіналів документів, комп'ютерів, накопичувачів інформації, серверного обладнання позбавить ФГВФО можливості здійснювати управління з метою збереження майна та активів банку, наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА