18:29 23.03.2018

Україна підписала угоду з Францією про купівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters

2 хв читати
Україна підписала угоду з Францією про купівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) підписали угоду, що передбачає придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters для потреб відомств МВС України.

"З міністром МЗС Франції Ле Дріаном підписали угоду про закупівлю 55 сучасних вертольотів Airbus Helicopters. Разом із нашими Mі-8 Airbus Helicopters - у рамках сучасного сервісу мобільної вертолітної служби будуть виконувати завдання Нацполіції, ДСНС, прикордонслужби та Нацгвардії", - написав А.Аваков на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у п'ятницю.

Як повідомляє прес-служба МВС, Україна розраховує отримати перші вертольоти вже цього року. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей - Н145, Н125 та Н225. Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Національній гвардії, Національній поліції та Державній прикордонній службі України.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

"Це найбільший проект між Україною та Францією. Це дуже великий структурний проект усередині України, за який ми взялися за підтримки президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - сказав А.Аваков.

Міністр також зазначив, що МВС тісно співпрацює зі своїми французькими колегами у напрямі боротьби з організованою злочинністю та в питаннях взаємного визнання водійських посвідчень.

Прем'єр-міністр України В.Гройсман зазначив, що Франція - надійний партнер України і підтримує Українську державу в боротьбі проти російського агресора.

У свою чергу міністр Європи і закордонних справ Франції Ж.-І. Ле Дріан запевнив українську сторону, що офіційний Париж готовий підтримувати нашу державу не лише в питаннях реформ, а й у відновленні миру.

"Також ми підтримуємо всі реформи, які проходять у вашій державі. Ми сподіваємось на подальшу співпрацю у будь-якій сфері", - сказав Ж.-І. Ле Дріан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА