21:02 23.03.2018

США ввели санкції проти дев'яти іранців і однієї компанії через кібератаки

2 хв читати
США ввели санкції проти дев'яти іранців і однієї компанії через кібератаки

Влада США ввела санкції проти дев'яти громадян Ірану і іранської організації "Інститут МАБНН" через кібератаки, які, на думку Вашингтона, вони здійснювали з 2013 року, передає Reuters.

За даними влади, атаки були здійснені на сотні університетів по всьому світу, десятки компаній і сервери американського уряду. Хакери, як вважають в США, діяли від імені урядової організації Ірану - Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). За інформацією Міністерства юстиції США, через дії хакерів були викрадені 31 терабайт даних з 144 американських університетів і 176 університетів інших країн.

Заступник генпрокурора США Рід Розенштейн на прес-конференції підкреслив, що влада Сполучених Штатів "буде переслідувати ворожі структури", які намагаються "проникнути в комп'ютерні системи США і вкрасти інтелектуальну власність". За словами федерального прокурора Південного округу штату Нью-Йорк, іранські хакери також мали намір здійснити атаки на сервери Міністерства праці США, ООН і адміністрації штатів Гаваї і Індіани.

У липні 2017 року Мінфін США розширив санкції щодо Ірану, додавши в чорний список 18 організацій і фізосіб. Зокрема, під санкції потрапила компанія Ajily, яка базується в Ірані та займається закупівлею програмного забезпечення. Відомство назвало її "міжнародною злочинною організацією, яка влаштувала крадіжку американських і західних програм, які потім продавалися уряду Ірану".

У листопаді 2017 року The Washington Post повідомила про намір Міністерства юстиції США почати кілька справ, в тому числі за звинуваченнями в хакерських атаках на телемережу HBO, фігурантами яких стануть іранці. З серією хакерських атак системи безпеки HBO зіткнулися в липні і серпні минулого року. Під час нападів, як відзначали обізнані в ситуації джерела The Washington Post, хакери викрали 1,5 терабайта даних, в тому числі скрипти серіалу "Гра престолів" і електронні листи керівництва телекомпанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА