21:26 23.03.2018

МінТОТ заявляє про незаконне затримання в окупаційному Криму громадянина України Мемедемінова

1 хв читати
МінТОТ заявляє про незаконне затримання в окупаційному Криму громадянина України Мемедемінова

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) заявляє про незаконність дій силових структур Російської Федерації, які затримали в окупованому Криму громадянина України, журналіста Нарімана Мемедемінова.

"У зв'язку з незаконним затриманням окупаційною владою Криму громадянина України Нарімана Мемедемінова. МінТОТ ще раз заявляє про незаконність і протиправність таких дій представників силових структур Російської Федерації", - сказано на сторінці МінТОТ в соцмережі Фейсбук в п'ятницю

У міністерстві відзначили, що новий випадок незаконних дій щодо громадян України, представника кримськотатарського народу є "черговою ланкою в низці подій, інспірованих силовими структурами РФ з метою залякування жителів Криму, які не згодні з анексією півострова і намагаються відстоювати свої законні права навіть в умовах окупації".

"Уряд України робить все можливе, щоб підтримка громадян України, які залишаються в окупації, була максимально можливою", - сказано в повідомленні МінТОТ.

Користувачі соцмережі Фейсбук повідомили, що Наріман Мемедемінов був затриманий в четвер, 22 березня, в Холмівці Бахчисарайського району Криму. Йому пред'явлено обвинувачення за нібито екстремістські висловлювання на відео YouTube, зроблені в 2012-13 роках.

За інформацією ЗМІ, в п'ятницю, 23 березня, Київський райсуд Сімферополя 23 березня заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА