07:26 24.03.2018

Південна Корея назвала дату і місце переговорів з КНДР

2 хв читати
Південна Корея назвала дату і місце переговорів з КНДР

Сторони зустрінуться в селі Панмунджом 29 березня, розповіли в Сеулі. Там же представники Південної Кореї і КНДР перед початком Олімпіади провели перші за останні два переговори

Північна Корея прийняла пропозицію Південної Кореї провести переговори на високому рівні 29 березня, повідомляє Younhap з посиланням на заяву південнокорейського міністерства об'єднання.

В ході цього діалогу сторони, як пояснили у відомстві, сподіваються визначити дату і місце проведення міжкорейського саміту, який Сеул і Пхеньян раніше планували на кінець квітня.

Нинішня зустріч, за даними міністерства, відбудеться на лінії розмежування в демілітаризованій зоні в селі Панмунджом. Там же сторони зустрічалися в січні, перед початком Олімпіади в Пхьончхані. Ініціативу провести переговори саме там наступного четверга Сеул передав Північній Кореї 22 березня через прикордонний канал зв'язку.

"Сьогодні Північна Корея через канал прикордонного зв'язку погодилася (з пропозицією Південної Кореї)", - розповіли в міністерстві об'єднання, додавши, що, за даними Пхеньяна, північнокорейську делегацію на цій зустрічі очолить голова Комітету КНДР з мирного об'єднання Кореї Рі Сон Гвон.

Очолить делегацію Південної Кореї на цих переговорах (вона складатиметься з трьох осіб), як пояснили в міністерстві, міністр об'єднання Чо Мін Ген. Також з боку Сеула на переговорах будуть присутні представники адміністрації президента і Національної розвідувальної служби.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і північнокорейський лідер Кім Чен Ин планують провести переговори в кінці квітня. Такої домовленості сторонам вдалося досягти на початку березня в ході відвідування Пхеньяна південнокорейськими делегатами. Тоді ж КНДР повідомила Сеул про свою готовність почати консультації щодо нормалізації відносин з Вашингтоном. Цей візит, як зазначав тоді телеканал CNN, ознаменував рішучий відхід від тенденції 2017 року. За цей період напруженість на Корейському півострові тільки зростала через низку проведених Пхеньяном ракетних випробувань, а також ворожої риторики президента США на адресу Північної Кореї.

До цього, під час проведення в Пхьончхані зимових Олімпійських ігор в лютому, з високопоставленими чиновниками з КНДР також зустрічався президент Південної Кореї. Тоді молодша сестра північнокорейського лідера Кім Е Чен передала Муну послання від Кім Чен Ина. У ньому глава КНДР запросив свого південнокорейського колегу відвідати Пхеньян.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА