11:49 24.03.2018

Агресор намагається перемістити епіцентр гібридної війни у столицю України – Порошенко

2 хв читати
Агресор намагається перемістити епіцентр гібридної війни у столицю України – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія намагається перемістити епіцентр гібридної війни в столицю України

"Що менше стрільб у зоні бойових дій, то більша активність ворога в тилу. Агресор наполегливо намагається змістити епіцентр гібридної війни якомога ближче до серця України, а серце – це наша древня столиця, красень Київ", – заявив П.Порошенко під час заходів з нагоди дня Служби безпеки України в суботу в Київській області.

Президент наголосив, що сили, які фінансує Росія, готували в Україні державний переворот в інтересах РФ, використовуючи так звану теорію керованого хаосу".

Президент України подякував СБУ за розкриття і документування зв'язку так званого "табору протесту під Верховною Радою" з "малоросійською політичною еміграцією в Росії", за перекриття фінансового каналу з РФ.

"Ви майстерно розкрили те вороже лігво, яке готувало масштабні теракти з численними жертвами", – також сказав він.

П.Порошенко зазначив, що в рамках протидії ворожій пропаганді заборонено в'їзд на територію України понад 100 "специфічним громадянам РФ". "Йдеться про духовних спадкоємців Геббельса, які беруть участь в інформаційній війні проти України, видаючи себе за журналістів, блогерів експертів", – сказав він.

Президент нагадав, що суди вже винесли 36 обвинувальних вироків власникам та адміністраторам антиукраїнських угруповань та сторінок в соцмережах "ВКонтакте", "Одноклассники" та Facebook.

За його словами, також винесено вироки за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 109 Кримінального кодексу України).

У 2017 році за статтею "держзрада винесено вирок 13 зрадникам. "Під ретельним моніторингом перебувають і негайно придушуються будь-які спроби як росіян, так і "п'ятої колони" всередині країни реанімувати так звану ідею "Новоросії", стимулювати штучні сепаратистські рухи в тих чи інших регіонах", – сказав президент.

"Припинено діяльність координованої з території РФ групи осіб, яка імітувала протестні виступи представників різних етнічних меншин", – сказав П.Порошенко.

Він також нагадав про "російський слід" і причетність РФ до провокацій з метою розпалювання конфлікту між Україною та її сусідами – Польщею і Угорщиною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА