09:04 26.03.2018

Американські літаки здійснили розвідку поблизу узбережжя окупованого РФ Криму

2 хв читати
Американські літаки здійснили розвідку поблизу узбережжя окупованого РФ Криму

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk і патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon у неділю здійснили нові розвідувальні польоти біля Чорноморських берегів окупованого Росією Криму, випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, дальній американський безпілотник із бортовим номером 10-2043, що вилетів у неділю з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, вдень протягом кількох годин курсував від найзахіднішого краю Криму уздовж його південно-західного і південного узбережжя, а також узбережжя Краснодарського краю РФ аж до Сочі. Безпілотник здійснив не менше ніж шість прольотів за цим маршрутом із заходу на схід і назад. Політ виконувався на висоті 16 тис. метрів і швидкості близько 600 км/год. Часом американський безпілотник наближався до берегів Криму (у районі Севастополя, Алупки та Сочі) і Краснодарського краю (у районі Туапсе) на відстань близько 40 км.

Перед цим у неділю вранці цей самий безпілотник ВПС США здійснив другий за останні дві доби багатогодинний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, під час якого він наближався на відстань приблизно від 40 до 60 км районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують із Луганською областю України. В той момент, як і під час попередніх польотів, він перебував над Новопсковським районом Луганської області.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину понад 200 км американський безпілотник міг спостерігати за всією територією терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

У неділю вдень морський розвідник ВМС США P-8A Poseidon із бортовим номером 169011, що вилетів із Сицилії, також здійснив багатогодинний політ поблизу морських кордонів Криму. Він виконував завдання спочатку на захід від Севастополя над міжнародними водами Чорного моря, а потім біля західного краю Криму на висоті 8,6 тис. метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА