13:26 29.03.2018

Суд Києва готується до розгляду скарги на арешт Савченко

2 хв читати
Суд Києва готується до розгляду скарги на арешт Савченко

Апеляційний суд Києва у четвер удень розгляне скаргу адвокатів народного депутата України Надії Савченко на рішення Шевченківського районного суду Києва від 23 березня про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у залі судового засідання присутні мама Н.Савченко Марія Іванівна, якій сьогодні виповнилося 80 років, прибули також адвокати. Н.Савченко перебуває в скляній кабіні для підозрюваних.

Сестра Надії Віра Савченко розповіла журналістам, що кілька українських дисидентів, зокрема, колишній народний депутат Степан Хмара, мають намір просити суд взяти Н.Савченко на поруки. Вона також зазначила, що на засіданні Апеляційного суду будуть присутні "представники США".

Засідання суду має розпочатися з хвилини на хвилину.

Як повідомлялося, 23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня 2018 року.

При цьому суддя визнав безпідставним затримання Н.Савченко 22 березня 2018 року, оскільки вона не вчинила жодного злочину за фактом.

26 березня адвокати Н.Савченко заявили, що в поданій скарзі на арешт просять Апеляційний суд м. Києва змінити їй запобіжний захід на будь-яку інший, яка не пов'язаний із триманням під вартою. "Ми подали апеляцію, її вже зареєстровано. Ми просимо, щоб Надії Савченко змінили запобіжний захід на будь-який, не пов'язаний з триманням під вартою. Підозра незаконна і суд має з цим погодитися", - сказав адвокат нардепа Віктор Чевгуз агентству "Інтерфакс-Україна" після подання апеляції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА