15:00 31.03.2018

Заарештовано гендиректора компанії-власника кемеровської "Зимової вишні" Богданову

2 хв читати
Заарештовано гендиректора компанії-власника кемеровської "Зимової вишні" Богданову

Заводський районний суд Кемерова в суботу заарештував гендиректора ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат" (власник ТРЦ "Зимова вишня") Юлію Богданову, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Сибір" з залі суду.

"Суд постановив задовольнити клопотання слідчого й обрати щодо Ю.Богданової запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін попереднього слідства у справі, до 25 травня", - сказав суддя Дмитро Бунтовський.

Він повідомив, що клопотання слідства і прокуратури про необхідність арешту підприємниці пов'язано з тим, що у неї є закордонний паспорт і вона може сховатися від слідства. Крім того, на думку слідства, жінка може погрожувати свідкам у справі і чинити тиск на них.

Ю.Богдановій інкримінують ч. 3 ст. 219 (порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб).

За версією слідства, підлеглі Ю.Богданової неодноразово повідомляли їй про недоліки системи протипожежної безпеки будівлі, але вона не вживала жодних заходів.

На засіданні суду про обрання запобіжного заходу жінка заявила, що не має наміру ховатися від слідства, планує сприяти розслідуванню і бажає залишатися з сім'єю, в якій виховує малолітню дитину. Адвокат Ю.Богданової заявляв про можливість пом'якшення запобіжного заходу до домашнього арешту.

У минулу середу були заарештовані техдиректор ТРЦ Георгій Соболєв, керуюча Надія Судденок; Олександр Нікітін і Ігор Полозиненко - співробітник і керівник компанії "Системний інтегратор", що обслуговувала пожежну сигналізацію в ТРЦ; охоронець Сергій Антюшин, який не ввімкнув систему оповіщення про пожежу.

Пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерові сталася 25 березня. За останніми даними, під час пожежі загинули 64 людини, зокрема понад 40 дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА