11:44 02.04.2018

Кваліфікаційна комісія прокурорів щонайменше через місяць розгляне скаргу Луценка на Холодницького

3 хв читати

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) за процедурою приблизно через місяць зможе розглянути скаргу генерального прокурора України Юрія Луценка про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних порушень.

"Процедура розгляду скарги тривала за часом. Максимальний термін розгляду - два місяці. Розгляд скарги щодо Холодницького ми можемо розпочати мінімум через місяць", - розповів глава КДКП Віталій Грушковський агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він пояснив, що за процедурою після отримання скарги КДКП направляє запити для перевірки інформації, потім вивчає подані документи, а сторонам повідомляють про засідання комісії з розгляду скарги за 10 днів до розгляду.

30 березня генпрокурор звернувся до КДКП зі скаргою про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних порушень і попросив комісію розглянути питання зняття із заступника генпрокурора посади керівника САП.

"У рамках кримінального провадження, яке розслідується спільною групою ГПУ і НАБУ за отриманими під час слідства фактами, які належним чином розсекречені, в КДКП за підписами генерального прокурора і директора НАБУ спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Назаром Холодницьким дисциплінарних порушень", - пояснив генпрокурор .

В середині березня ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті керівника САП Н.Холодницького була встановлена "прослушка", до чого може бути причетне НАБУ. З'явилася також інформація про нібито намір Н.Холодницького піти у відставку найближчим часом. У САП заявили, що Н.Холодницький продовжує виконувати свої обов'язки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В інтерв'ю інтернет-виданню "ZN.UA" директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницький викликається на допит як свідок у департамент з розслідування особливо важливих справ в сфері економіки Генпрокуратури.

"Мова йде про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справи за заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують з народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідувань, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу. Складно уявити, що б ми могли почути, якби записи велися не чотири тижні, а чотири місяці", - розповів А.Ситник.

Н.Холодницького викликали на допит в департамент Генпрокуратури 30 березня, однак він не прийшов. На брифінгу він розповів, що не був повідомлений про допит належним чином і дізнався про це зі ЗМІ.

Керівник САП повідомив, що прибуде на допит до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури як свідок у рамках розслідування кримінальної виробництва 3 квітня в 10.00.

Що стосується скарги в КДКП, то, за словами Н.Холодницького, він ще не ознайомлений з цими документами. Разом з тим, він зазначив, що обов'язково наполягатиме на публічному розгляді цього дисциплінарного провадження. "Я прокоментую кожне слово, яке було сказано", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА