14:24 02.04.2018

Гройсман наполягає на забезпеченні габаритно-вагового контролю на дорогах

2 хв читати
Гройсман наполягає на забезпеченні габаритно-вагового контролю на дорогах

Україна розпочинає сезон дорожніх робіт, що передбачають ініційовані урядом перевірки якості вже побудованих та відремонтованих, запровадження нових норм контролю якості доріг, що будуються, а також запровадження контролю навантаження транспорту, який здійснюють підрозділи Державної служби України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека").

Як повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів, про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на спеціальній нараді з питань розвитку дорожнього господарства України.

"Поступово можна розпочинати роботи на дорогах. Хотів би звернути увагу на якість виконання робіт - поточний і капітальний ремонт у тому числі", - сказав глава уряду.

Він також відзначив принципову важливість питання порядку на дорогах, злагодженої роботи на вагових комплексах.

"Контроль треба забезпечити. Ми витрачаємо мільярди гривень на будівництво, а потім навантажують і перевантажують транспорт і, таким чином, руйнують дороги. За різними оцінками, близько 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм. Маємо це зупинити", - заявив глава уряду.

На думку прем'єра, тижня якісного контролю на дорогах вистачить для наведення порядку, а за три-п'ять років ситуація зміниться на краще.

При цьому глава уряду запропонував залучити до цього процесу сили та засоби Міністерства внутрішніх справ, насамперед йдеться про камери спостереження.

"У нас, наприклад, є 78 комплексів. Давайте поставимо камери і все зробимо. Думаю, керівники МВС із задоволенням нададуть допомогу", - резюмував В.Гройсман.

Як повідомлялося, в 2017 році "Укртрансбезпека" перевірила 1,18 млн транспортних засобів, що здійснювали перевезення пасажирів і вантажів, і 458,796 тис. транспортних засобів під час здійснення габаритно-вагового контролю. Було зафіксовано 114,051 тис. порушень на автотранспорті, що у 2,4 раза більше, ніж за 2016 рік. Зокрема, було виявлено 11,345 тис. порушень під час здійснення габаритно-вагового контролю, що майже на 68% перевищує показник попереднього року.

У березні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вніс до Кабміну подання про звільнення Михайла Ноняка з посади керівника "Укртрансбезпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА