12:37 03.04.2018

Холодницький: З боку генпрокурора тиску не було

3 хв читати
Холодницький: З боку генпрокурора тиску не було

Керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький запевняє, що генеральний прокурор України Юрій Луценко не чинив тиску на САП і на нього особисто.

"Я не відчував тиску... З боку генпрокуратура фактично тиску не було, і це треба визнати. Були спроби, запити про надання інформації щодо тих чи інших проваджень, і ці запити моментально повернули назад як такі, що не підлягали виконанню", - сказав Н.Холодницький журналістам після виходу із департаменту із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у вівторок.

До відвідування Генпрокуратури Н.Холодницький висловив подив із приводу претензій на його адресу: "Мені зараз дорікають, що справу (мера Одеси Геннадія - ІФ) Труханова я примушую швидше закінчити, щоб більше нічого не розслідувати. Але це вже просто для розуму неосяжно! Те, що я вимагаю від прокурора завершити справу в двомісячних термін - це проступок, виявляється".

Коментуючи інформацію про те, що він нібито попередив Г.Труханова про проведення слідчих дій, Н.Холодницький запевнив: "Я з Трухановим жодного разу - ні в живу, ні телефоно, ні будь-яким іншим чином не спілкувався".

"Наскільки я розумію, там чотири чи п'ять дисциплінарних фактів, три з яких базуються на справі Супрун (за заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди - ІФ). Тобто, системні прогалини, про які вони розповідають, ґрунтуються фактично на одній справі", - розповів він.

"Мені цікаво послухати, як я змушував свідків давати свідчення. Розповідають, що тиснув на прокурорів, щоб вони відкликали обшук. Давайте послухаємо, який це був тиск. Напевно, там були якісь нецензурні слова", - сказав керівник САП.

"Якщо мене обвинувачують у тому, що я роблю свою роботу і вболіваю за кожну справу, яка у нас є, значить, я готовий за це обвинувачення нести відповідальність", - запевнив Н.Холодницький.

Він наголосив, що з його відходом із посади виникне проблема з призначенням процесуальних керівників, оскільки це може зробити лише заступник генпрокурора - керівник САП.

"Дуалізм посади полягає в тому, що в.о. керівника САП не може здійснювати певні дії, які може робити заступник генерального прокурора. Якщо, або коли я піду з посади, то в.о. керівника САП не може призначити процесуального керівника у справі", - пояснив Н.Холодницький.

Керівник САП звернув увагу на те, що не вважає призначення процесуальних керівників "чисто формальною дією".

Розповідаючи про атмосферу у САП, Н.Холодницький сказав, що "колектив дещо занепокоєний тим, що відбувається". "Холодницький - це не САП, і САП не розвалиться, навіть якщо Холодницький піде, але я не можу бути керівником прокуратури і просто дивитися, як слідство йде не в тому напрямку... Я готовий нести відповідальність за всі провадження", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА