12:02 04.04.2018

Луценко змінив групу прокурорів у "справі Бубенчика", очікує від неї рішення до кінця дня

2 хв читати
Луценко змінив групу прокурорів у "справі Бубенчика", очікує від неї рішення до кінця дня

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв рішення про зміну групи прокурорів, що розслідують події під час Революції гідності в Києві в 2014 році, у зв'язку з кваліфікацією дій активіста Майдану Івана Бубенчика, з якою він не згоден.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції гідності І.Бубенчика, яку визначили працівники департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо даного епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Генпрокурор також заявив, що очікує від А.Стрижевської рішення щодо кваліфікації дій І.Бубенчика і запобіжний захід йому до кінця поточного дня. "Протягом дня чекаю від неї остаточного об'єктивного рішення щодо кваліфікації дій І.Бубенчика 18-20 лютого 2014 року... визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього", - написав Ю.Луценко.

Як повідомлялося раніше, учаснику акцій протесту на майдані Незалежності в Києві в 2014 році І.Бубенчику оголошено підозру у вчиненні вбивства працівника правоохоронного органу та військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця.

У зв'язку з неодноразовими нез'явленнями на допит було прийнято рішення про примусове приведення І.Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій. Йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Засідання в середу відбувається в Печерському райсуді Києва.

Днем раніше прокурор департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності, ухвалений 21 лютого 2014 року, не може бути застосований до активіста та учасника АТО Івана Бубенчика, а також "є нікчемним", оскільки суперечить Кримінальному процесуальному кодексу.

У Верховній Раді заявили про неприпустимість таких оцінок і зажадали викликати до парламенту Ю.Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для пояснення ситуації із затриманням І.Бубенчика. Голова ВР А.Парубій заявив, що клопоче про арешт І.Бубенчика начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

У лютому 2016 року Генпрокуратура України вела розслідування за заявою І.Бубенчика про те, що він убив двох беркутівців 20 лютого 2014 року. С.Горбатюк тоді повідомив, що слідство має визначити, чи було це вбивство або самооборона.

І.Бубенчик - активіст Євромайдану, командир батальйону "Захід-2", учасник АТО, удостоєний державних нагород.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА