15:38 04.04.2018

Суд продовжить обирати запобіжний захід активісту Бубенчику 5 квітня

2 хв читати
Суд продовжить обирати запобіжний захід активісту Бубенчику 5 квітня

Печерський районний суд Києва переніс на четвер, 5 квітня, обрання запобіжного заходу активісту Майдану Івану Бубенчику, повідомила інтернет-виданню "Українська правда" його адвокат Леся Кляровська.

"Суд переніс засідання на четвер, на 10.00", - сказала адвокат.

За її словами, таке рішення суддя В'ячеслав Підпалий обґрунтував тим, що завантажений роботою за іншими справами.

"Захист наполягатиме на звільненні підозрюваного, без обрання будь-якого запобіжного заходу", - також повідомила Л.Кляровська.

Як повідомлялося, учаснику акцій протесту на майдані Незалежності в Києві в 2014 році І.Бубенчику оголошено підозру в скоєнні вбивства співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця.

У зв'язку з неодноразовими відмовами з'явитися на допит було прийнято рішення про примусовий привід І.Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій. Йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Засідання відбувається в Печерському райсуді Києва.

Днем раніше прокурор Департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності, ухвалений 21 лютого 2014 року, не може бути застосований до активіста і учасника АТО Івана Бубенчика, а також "є нікчемним", оскільки суперечить Кримінальному процесуальному кодексу.

У Верховній Раді заявили про неприпустимість таких оцінок і вимагають викликати до парламенту Ю.Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для пояснення ситуації з затриманням І.Бубенчика. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що порушує клопотання про арешт І.Бубенчика начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв рішення про зміну групи прокурорів, що розслідують події під час Революції гідності в Києві в 2014 році, у зв'язку з кваліфікацією дій активіста Майдану І.Бубенчика, з якою він не згоден.

У лютому 2016 року Генпрокуратура України провела розслідування за заявою І.Бубенчика про те, що він убив двох "беркутівців" 20 лютого 2014 року. С.Горбатюк тоді повідомив, що слідство має визначити, було це вбивство, чи самооборона.

І.Бубенчик - активіст Євромайдану, командир батальйону "Захід-2", учасник АТО, удостоєний державних нагород.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА