17:47 10.04.2018

Капітана судна "Норд" відпустили під заставу

2 хв читати
Капітана судна "Норд" відпустили під заставу

Капітана затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимира Горбенка у вівторок відпустили під заставу, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

"Капітан судна вийшов з ізолятора тимчасового тримання. Наразі він поїхав до лікарні, після чого обіцяв прибути до ГУ СБУ в АРК для проведення слідчих дій: допиту у своєму кримінальному провадженні, а також в іншому, де він є свідком", - розповіла прес-секретар прокуратури Криму агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Раніше цього дня вона повідомляла, що після виходу під заставу капітан "Норд" може повернутися до себе додому до Криму, де він прописаний, водночас поінформувала, що В.Горбенко має зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого до ГУ СБУ в Криму, яке територіально розташоване в Херсоні. За її словами, якщо капітан судна не виконає це зобов'язання, буде порушено питання про його розшук і арешт.

Стосовно екіпажу судна, то, як зазначила прес-секретар прокуратури Криму, наразі членів екіпажу в Головному управлінні СБУ в Криму допитують як свідків у рамках кримінального провадження стосовно капітана, після чого їх відпустять.

Пізніше в прес-центрі СБУ розповіли, що членів екіпажу судна "Норд" викликали до слідчого відділу спецслужби на допит у вівторок. "10 квітня 2018 року до слідчого відділу ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) для допиту як свідків викликали дев’ятьох членів екіпажу судна", - розповіли в СБУ агентству.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм заборонено покидати судно.

Капітану судна В.Горбенку ставлять у провину ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Іншим членам екіпажу ставлять у провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА