16:32 11.04.2018

Розенблата визнано потерпілим у справі про провокацію хабара співробітниками НАБУ

2 хв читати
Розенблата визнано потерпілим у справі про провокацію хабара співробітниками НАБУ

Печерський районний суд Києва визнав потерпілим позафракційного народного депутата України Борислава Розенблата в кримінальному провадженні про провокацію щодо нього хабара співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Печерський райсуд задовольнив скаргу адвокатів і скасував постанову слідчого про відмову у визнанні Розенблата потерпілим у справі, яку розслідує Генпрокуратура", - сказав у середу адвокат нардепа Олексій Шевчук агентству "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, за словами адвоката, Б.Розенблата визнано потерпілим у справі про провокування співробітниками НАБУ хабара. Кримінальне провадження за цим фактом розслідує Генеральна прокуратура Укаріни.

А.Шевчук наголосив, що чинне законодавство не дає права детективам Бюро провокувати надання неправомірної вигоди.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року стало відомо про затримання охоронця народного депутата Б.Розенблата при отриманні хабара в сумі $200 тис. за вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. Пізніше низка ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомили, що хабар, за який затримано охоронця, призначався двом парламентаріям, зокрема М.Полякову (фракція "Народний фронт").

20 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що у рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину затримано шістьох осіб. "Загалом станом на сьогодні затримано шість осіб. Це троє помічників народних депутатів, один охоронець нардепа, двоє представників громадської організації, що займається боротьбою з корупцією", - сказав він.

21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата. Парламент 11 липня дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності цих депутатів, проте відмовив у наданні згоди на затримання та арешт. За версією слідства, Б.Розенблат і М.Поляков вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про видобуток бурштину у компанії-нерезидента. Операцію проводили агенти НАБУ.

У лютому 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування в "янтарний справі".

15 лютого стороні захисту (шести підозрюваним, зокрема двом народним депутатам) відкрили доступ до матеріалів слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА