20:33 15.04.2018

У Маріуполі екологи домоглися ремонту конвертера на "Азовсталі" "Метінвесту" через забруднення атмосфери

2 хв читати
У Маріуполі екологи домоглися ремонту конвертера на "Азовсталі" "Метінвесту" через забруднення атмосфери

Металургійний комбінат "Азовсталь" (Маріуполь, Донецької обл.) виводить на передчасний короткостроковий ремонт конвертер №2 для зниження забруднення навколишнього середовища.

Як повідомив голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології Максим Бородін, у неділю про це повідомив представник групи "Метінвест" у Маріуполі.

"Дзвонить сьогодні в обід представник Метінвест Маріуполь і повідомляє, що сьогодні (в неділю - ІФ) зупинили раніше терміну конвертер №2 на короткостроковий ремонт. Мовляв, пішли назустріч вимогам громадськості", - написав еколог в ФБ.

Разом з тим, М. Бородін зазначає, що цими днями були глобальні викиди на "Азовсталі" забруднюючих речовин до атмосфери: "Ясна річ, що "пішли на зустріч" і зупинили, розуміючи що ввечері отримали новий б інформаційний привід і проблеми з понеділка", - зазначає еколог.

При цьому голова екокомісії підкреслив, що жителів міста хвилює питання, які викиди будуть після короткострокового ремонту.

"Зрозуміло, що повністю виключити не глобальні викиди під час завантаження в конвертер буде неможливо до моменту повноцінної модернізації 19-20го років. Але такого пекла, як останнім часом бути не повинно. Нехай ремонтують, змінюють постачальника сировини, що завгодно - це їх внутрішні проблеми. Але таких викидів, як були з ранку більше не повинно бути! Чекаємо закінчення ремонту і спостерігаємо, як зміниться ситуація", - резюмував еколог, проілюструвавши свої слова відео з клубами диму над метпідприємством.

Раніше М. Бородін на своїй сторінці в ФБ попередив представників групи "Метінвест", що забруднення атмосфери Маріуполя меткомбінатами може привести до масштабних екологічних протестів за прикладом 2012 року.

Як повідомлялося, голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології Максим Бородін запропонував знижувати виробництво на метпідприємствах групи "Метінвест" - ММК ім. Ілліча і "Азовсталі" - при несприятливих метеорологічних умовах з метою поліпшення екологічної ситуації в місті. При цьому екологи виступають за посилення штрафів за нанесення шкоди екології.

"Азовсталь" в 2017 році збільшила виробництво загального прокату на 14,2% в порівнянні з 2016 роком - до 3,8 млн тонн, сталі - на 15,1%, до 4,265 млн тонн, чавуну - на 18,9%, до 3,777 млн т.

Підприємство входить до групи "Метінвест".

Акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах.

СКМ, найбільша холдингова компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА