17:09 20.04.2018

Припиняється дія угоди Росії і України про співпрацю у сфері інформації

2 хв читати
Припиняється дія угоди Росії і України про співпрацю у сфері інформації

Дія угоди між урядом РФ і Кабінетом Міністрів України про співпрацю у сфері інформації припинено.

"20 квітня 2018 року припинено дію угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про співпрацю у сфері інформації, підписаної у Москві 27 лютого 1998 року", - зазначається в повідомленні на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Як повідомляється на сайті МЗС РФ, за цією угодою сторони, зокрема, на основі взаємності "сприятимуть належним чином акредитованим представникам засобів масової інформації країни іншої Сторони та створюватимуть умови, необхідні для виконання ними своїх професійних обов'язків, зокрема й встановлення ділових контактів і підготовку інформаційних матеріалів, телевізійних репортажів", "створюватимуть сприятливі умови для широкого і вільного взаємного поширення інформації та з метою подальшого поглиблення знань про життя народів їхніх держав".

Кожна зі сторін також зобов'язувалася "сприяти діяльності кореспондентських пунктів засобів масової інформації країни іншої Сторони, що функціонують на її території".

Сторони також зобов'язалися "підтримувати, заохочувати і вдосконалювати взаємовигідне співробітництво між засобами масової інформації своїх держав, а також між відповідними відомствами і організаціями, що працюють у сфері засобів масової інформації, конкретні умови і форми якого визначатимуть самі його учасниками, зокрема шляхом укладення прямих угод і домовленостей між ними".

Загалом документ складався з 13 статей.

Угоду було укладено строком на п'ять років, термін її дії мав "автоматично продовжуватися щоразу на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі Сторін не направить іншій Стороні за шість місяців до завершення відповідного періоду про свій намір припинити дію Угоди".

"Припинення дії цієї Угоди не впливатиме на програми і проекти, здійснення яких вже почалося, а також не зачіпатиме дії договорів, укладених на його основі", - зазначалося в заключній статті документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА