14:47 23.04.2018

Суд дозволив тимчасовий доступ до банківських документів у справі про незаконне збагачення екс-голови Держприкордонслужби Назаренка

2 хв читати
Суд дозволив тимчасовий доступ до банківських документів у справі про незаконне збагачення екс-голови Держприкордонслужби Назаренка

Солом’янський районний суд м. Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) тимчасовий доступ до документів і речей під час розслідування кримінального провадження про незаконне збагачення, в якому фігурує екс-голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

Як повідомляється у рішенні Солом’янського райсуду м. Києва від 10 квітня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень, НАБУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні від 13 травня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення).

У своєму клопотанні НАБУ просило суд про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять таємницю і перебувають у володінні ПАТ АКБ "Львів" (рух коштів за рахунком, платіжні доручення тощо).

У документі зазначено, що протягом 2015-2016 років особа, призначена указом президента України від 23.10.2014 року головою Державної прикордонної служби, а указом від 25.07.2017 - радником президента України, та члени її родини оформили право власності на низку об'єктів нерухомого майна, загальна ринкова вартість яких становить близько 17,5 млн грн.

У клопотанні значиться, що під час досудового розслідування виникла необхідність в отриманні інформації, яка перебуває у володінні Мостицького відділення ПАТ АКБ "Львів", - "витребовувана інформація сприятиме повному, всебічному та неупередженому дослідженню обставин кримінального провадження та буде використана з метою підтвердження або спростування фактів використання особою 4 (В.Назаренко - ІФ) та членами його родини рахунків у банківських установах для приховування грошових коштів, отриманих протиправним шляхом".

Суд ухвалив надати групі детективів НАБУ тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю і перебувають у володінні ПАТ АКБ "Львів".

Віктора Назаренка було призначено головою Державної прикордонної служби України указом президента України від 23 жовтня 2014 року.

Як повідомлялося, 25 липня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення головою Державної прикордонної служби України директора департаменту оперативної діяльності прикордонвідомства Петра Цигикала. Попередній голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко написав заяву про відставку з обійманої посади за станом здоров'я.

Раніше 21 липня 2017 р. В.Назаренко знепритомнів під час спільної заяви для ЗМІ президента України П.Порошенка та президента Білорусі Олександра Лукашенка в Адміністрації президента в Києві. Йому на місці було надано першу медичну допомогу, потім його доправили для подальшого лікування до медичного закладу. У Держприкордонслужбі назвали самопочуття В.Назаренка задовільним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА