15:11 23.04.2018

Поліція через майже два місяці розпочала розслідування щодо видворення Саакашвілі - адвокат

2 хв читати
Поліція через майже два місяці розпочала розслідування щодо видворення Саакашвілі - адвокат

 Національна поліція України через майже два місяці почала виконувати рішення Печерського районного суду м. Києва від 22 лютого про обов'язок розслідувати кримінальне провадження за позовом адвокатів екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, які заявили про його викрадення та незаконне видворення з України 12 лютого.

"Постановою Печерського районного суду Києва від 22 лютого 2018 року уповноважених осіб Печерського управління поліції в Києві зобов'язали внести відомості до ЄРДР за повідомленням адвоката Павла Богомазова про викрадення Саакашвілі та розпочати досудове розслідування. Лише 23 квітня отримано інформацію, що поліція почала виконувати рішення суду від 22 лютого", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Руслан Чорнолуцький.

Раніше 22 лютого Печерський районний суд Києва своїм рішенням зобов'язав поліцію розпочати розслідування за заявою адвокатів екс-президента Грузії М.Саакашвілі про його викрадення та незаконне видворення, яку вони подали 12 лютого, незабаром після незаконного затримання політика воєнізованим спецпідрозділом у ресторані "Сулугуні".

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками та правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Окружний адміністративний суд Києва 3 січня 2018 року відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС у Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, що потребує додаткового захисту.

Київський апеляційний адміністративний суд 5 лютого підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду. Адвокат Р.Чорнолуцький наголошував, що до завершення всіх судових процесів щодо статусу М.Саакашвілі влада немає жодних підстав для екстрадиції або видворення його з України.

М.Саакашвілі затримали 12 лютого в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік офісу його партії "Рух нових сил", після чого доставили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі.

У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень М.Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей його повернули в країну, звідки він прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА