18:54 23.04.2018

У штабі АТО попереджають про можливу провокацію з боку бойовиків

2 хв читати
У штабі АТО попереджають про можливу провокацію з боку бойовиків

 У штабі АТО зазначають, що незаконні збройні формування поширюють неправдиву інформацію про нібито підготовку диверсії з боку Збройних сил України на одному зі складів зберігання вибухонебезпечних речовин під час візиту президента України Петра Порошенка, і не виключають, що самі бойовики готують такий теракт.

"Підконтрольні бойовикам ЗМІ продовжують вигадувати "страшилки" про нібито підготовку Збройними силами України провокацій на об'єктах критичної інфраструктури Донбасу.(...) Так зване "міністерство держбезпеки ЛНР" звинуватило українське командування ОТУ "Луганськ" у підготовці диверсії на одному зі складів зберігання вибухонебезпечних речовин ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Зоря" в Рубіжному", - йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook у понеділок.

У штабі зазначили, що, згідно зі "страшилкою", диверсію заплановано на час візиту до зону проведення АТО П.Порошенка і він може бути "додатковим приводом для введення миротворчої місії на Донбас".

Мотивами таких повідомлень у прес-центрі назвали прагнення бойовиків створити в суспільстві додаткове напруження і сформувати негативне ставлення до введення миротворців на Донбас. Також метою таких інформаційних вкидувань є дискредитація сил АТО в очах міжнародної спільноти і формування негативного іміджу ЗСУ.

Водночас розвідка штабу АТО не виключає ймовірності підготовки і проведення таких терактів бойовиками російсько-окупаційних військ, тому штаб закликає керівництво підприємств вжити заходів із посилення заходів безпеки та охорони.

Прес-центр штабу АТО наголошує: "Українська сторона зацікавлена в стабільній роботі об'єктів критичної інфраструктури Донбасу. Сили антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей надалі неухильно дотримуються Мінських домовленостей за усією лінією розмежування сторін".

19 квітня П.Порошенко заявив про намір найближчим часом відвідати зону проведення АТО, щоб перевірити якість трансляції українських теле- і радіоканалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА