12:24 25.04.2018

Онищенко наразі не давав згоди на передання НАБУ так званих плівок - Ситник

2 хв читати
Онищенко наразі не давав згоди на передання НАБУ так званих плівок - Ситник

Детективи Національного антикорупційного бюро України спілкуються у форматі листування із українським народним депутатом-втікачем Олександром Онищенком, він поки що не дав згоди на передання так званих плівок, повідомив директора НАБУ Артем Ситник.

"Поки що згоди на передання цих записів ми ще не отримали (від О.Онищенка - ІФ)... На цих плівках і він фігурує як співучасник ... Остаточне слово за ним", - сказав А.Ситник на брифінгу в Києві в середу.

Він повідомив, що детективи НАБУ продовжують спілкуватися з О.Онищенком у форматі листування.

"Щодо Онищенка є рішення іспанського суду про екстрадицію. Але ще воно не вступило в силу, є апеляція", - також проінформував А.Ситник.

Раніше 18 квітня 2018 року О.Онищенко оприлюднив частину записурозмови, як він стверджує, за участю П.Порошенка. У розмові йшлося про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського та його пропозиції щодо укладення контрактів з "Нафтогазом" та іншими держкомпаніями з тим, щоб "поділитися з Порошенком часткою".

В адміністрації президента і фракції "Блок Петра Порошенка" назвали ці записи фейком.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що маніпуляції О.Онищенка не допоможуть йому уникнути покарання.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що готові вивчити записи розмови О.Онищенка з нібито П.Порошенком за умови отримання оригіналів записів.

"Національне бюро неодноразово пропонувало Олександру Онищенку, зокрема в публічній площині, передати оригінали плівок. Зокрема, під час опитування, яке детективи Бюро проводили в рамках розслідування так званої "газової схеми" у форматі відеоконференції в грудні 2016 року. НАБУ цих записів так і не отримало", - повідомляла прес-служба НАБУ.

У свою чергу О.Онищенко на сторінці у Facebook заявив про готовність надати антикорупційним органам для експертизи оригінал запису розмови, як він стверджує, з П.Порошенком. "Я прошу. Беріть плівку на експертизу. Більш того, хочу заявити, що готовий надати НАБУ, або хто там сміливий, оригінал запису для експертизи. І пристрій, якщо хочете", - написав нардеп.

Як повідомлялося, О.Онищенка підозрюють правоохоронні органи України в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада 5 липня 2016 року дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко полишив територію держави.

Його оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА