13:16 26.04.2018

Суд визнав незаконним звільнення Бочковського з посади голови ДСНС

2 хв читати
Суд визнав незаконним звільнення Бочковського з посади голови ДСНС

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету Міністрів України про звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", своїм рішенням у четвер суд поновив його на посаді з 25 березня 2015 року.

Суд також визначив стягнення з ДСНС України на користь С.Бочковського середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року по день фактичного відновлення на посаді.

Це рішення може бути оскаржене протягом 30 днів у Київському апеляційному адміністративному суді.

Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Бочковського Володимир Єніч, після отримання повного тексту рішення та виконавчого листа С.Бочковський може йти з цими документами до секретаріату Кабінету Міністрів України, і має бути ухвалено рішення про його відновлення на посаді. За словами адвоката, це має бути зроблено незалежно від рішення Апеляційного суду, а після розгляду апеляції залежно від її результатів можуть бути ухвалені вже інші рішення.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С.Бочковського були кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В.Стоєцького кваліфіковані також за ч. 4 ст. 368 та ч. 2 ст. 364 КК. За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського та В.Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підпорядкованих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів і земельної ділянки, внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів. Обвинувальний акт за цим епізодом було направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА