17:55 22.05.2018

Холодницький повідомив, що КДКП іще не надіслала документи у його справі, й засідання поки що не призначено

2 хв читати
Холодницький повідомив, що КДКП іще не надіслала документи у його справі, й засідання поки що не призначено

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) іще не надсилала керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому документи у його справі, засідання поки що не призначено.

"Ні, ще не надіслала", - сказав Н.Холодницький у вівторок у Києві журналістам, відповідаючи на запитання про те, чи отримав він висновок від КДКП за результатами своїх пояснень.

"Я 10 травня подав пояснення на 16 сторінках і чекаю завершення. Наскільки я знаю, всі, кого мала опитати комісія, вже опитані минулого тижня", - сказав він.

Керівник САП додав: "Не хочу коментувати це питання до засідання КДКП, щоб не трактувалося як якийсь тиск".

Як повідомлялося, 30 березня стало відомо, що до КДКП з підписами генпрокурора та директора НАБУ спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, дисциплінарні скарги були направлені до КДК прокурорів у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликають на допит як свідка в департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Ідеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропонування їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями високопосадовців; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

Сам Н.Холодницький заявив, що, як і раніше, виконує свої обов'язки на посаді керівника САП, відставки та звільнення не боїться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА