07:59 23.05.2018

Цукерберг назвав одним із пріоритетів Facebook запобігання втручанню у вибори

2 хв читати
Цукерберг назвав одним із пріоритетів Facebook запобігання втручанню у вибори

Глава Facebook Марк Цукерберг заявив Європарламенту, що в компанії дуже серйозно ставляться до проблеми втручання в електоральні процеси за допомогою сервісів компанії.

"Це один з наших головних пріоритетів: переконатися, що ми запобігли спробам втручання у вибори, як намагалися росіяни в 2016 році", - сказав він під час виступу перед Європарламентом.

У той же час М.Цукерберг зазначив, що в компанії дуже серйозно ставляться до проблеми політичної ангажованості, що Facebook не хоче створювати перешкод для людей з різними поглядами.

"Я думаю, це дуже важливе питання. Ми віддані тому, щоб бути платформою для всіх ідей. Це означає, що ми хочемо зробити так, щоб кожен - від усього політичного спектру - міг прийти на наші сервіси", - заявив він.

Він запевнив парламентаріїв, що в Facebook "не хочуть приймати рішень на тему того, який контент дозволений" і віддавати перевагу клієнтам з тими чи іншими політичними поглядами.

Крім того, М.Цукерберг вибачився перед депутатами Європейського парламенту за витік персональних даних користувачів соціальної мережі.

"Ми не мали досить широкого ставлення до нашої відповідальності. Це була помилка, і я шкодую про це", - сказав М.Цукерберг.

Глава Facebook зазначив, що "якесь регулювання важливе і неминуче", згадавши при цьому "фейкові новини, іноземне втручання у вибори і зловживання інформацією користувачів з боку компаній".

Європейський парламент запросив М.Цукерберга на слухання, присвячені витоку персональних даних користувачів Facebook.

Дані приблизно 87 млн користувачів Facebook, з яких 2,7 млн були з ЄС, без їхнього дозволу перейшли до аналітичної компанії Cambridge Analytica.

У березні стало відомо, що Cambridge Analytica через свій додаток у Facebook збирала дані користувачів. Передбачається, що вони могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Представники фірми заперечують свою провину і вказують, що компанія займалася "діяльністю, яка є не просто законною, а широко визнаною в якості звичайної складової онлайн-реклами в політичній і комерційній сферах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА