20:08 13.06.2018

Апеляційний суд Києва ухвалив новий вирок фігуранту справи про вбивство журналіста Веремія Крисіну - 5 років ув'язнення

2 хв читати
Апеляційний суд Києва ухвалив новий вирок фігуранту справи про вбивство журналіста Веремія Крисіну - 5 років ув'язнення

Апеляційний суд Києва змінив вирок Юрію Крисіну - одному з фігурантів у справі про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в 2014 році, визначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років.

"Вирок Шевченківського районного суду Києва від 22 грудня 2017 року стосовно Крисіна Ю.В. скасовано в частині призначення покарання та ухвалено в зазначеній частині новий вирок. Крисіна Ю.В. визнано винуватим у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років", - повідомила прес-служба Апеляційного суду Києва за результатами апеляційного розгляду апеляційної скарги прокурора та представників постраждалих.

У прес-службі нагадали, що, згідно з вироком Шевченківського райсуду Києва, Ю.Крисіна було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, йому визначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном чотири роки.

Проте відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України Ю.Крисіна звільнено від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку (два роки) не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього зобов'язання, передбачені ст. 76 КК: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання. До набуття вироком законної сили запобіжний захід Ю.Крисіну у вигляді особистого зобов'язання залишено без змін.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги прокурора та представників постраждалих задоволені частково. Зокрема, скасовано вирок Шевченківського райсуду міста і призначено новий - у вигляді позбавлення волі терміном п’ять років.

Вирок набуває чинності з моменту його оголошення.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року вночі в Києві був убитий журналіст газети "Вести" В.Веремій - він помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

18 листопада 2015 року начальник управління спецрозслідувань ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що слідчі зібрали докази для повідомлення про підозру особі на прізвище Алієв за вчинення вбивства журналіста газети "Вести" В.Веремія під час подій на Майдані взимку 2014 року, і що цей Алієв нині "переховується від слідства".

9 серпня 2016 гола слідчі Генпрокуратури у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом вчинення злочинів тітушками під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року винесли повідомлення про підозру в організації переслідування журналістів громадянину України, горлівчанину Джалалу Алієву, уродженцю Дагестану. У 1998 р., 2001 р., 2007 р. Дж.Алієв був уже судимий за вчинення низки злочинів.

Другим фігурантом у справі про вбивство журналіста є громадянин України Ю.Крисін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА