20:23 15.06.2018

Президент Грузії висунув голову Мінфіну Бакрадзе на пост прем'єра

2 хв читати
Президент Грузії висунув голову Мінфіну Бакрадзе на пост прем'єра

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі в п'ятницю підписав розпорядження про висунення кандидатури виконуючого обов'язки міністра фінансів Мамуки Бакрадзе на пост прем'єр-міністра.

"Відповідно до першого пункту статті 80 Конституції Грузії, кандидатом на пост прем'єр-міністра висувається представлена парламентською більшістю кандидатура М.Бакрадзе", - сказано в тексті опублікованого на сайті адміністрації президента документа, підписаного Г.Маргвелашвілі.

Документ найближчим часом буде направлений до парламенту для початку процедур висловлення вотуму довіри новому прем'єру і складу уряду, який він повинен представити.

На цьому тижні прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі подав у відставку, що призвело до припинення повноважень усіх членів уряду, які нині є виконуючими обов'язки. Згідно з Конституцією Грузії, кандидата на пост прем'єра обирає парламентська більшість, після чого кандидатуру має представити парламенту президент протягом семи днів. У свою чергу, кандидат на пост глави уряду також протягом семи днів має представити парламенту кандидатури на міністерські пости. До парламенту також має надійти нова урядова програма.

Тим часом, у парламентській більшості впевнені, що на всі процедури піде менше часу, ніж це передбачено конституцією.

Напередодні парламентська більшість кандидатом на пост прем'єр-міністра назвала виконуючого обов'язки міністра фінансів Мамуку Бахтадзе.

Згідно біографічних даних, розміщених на сайті Мінфіну Грузії, 36-річний М.Бахтадзе до призначення на пост міністра фінансів Грузії в період з 2013 до 2017 року обіймав посаду генерального директора АТ "Грузинська залізниця". У 2010-2012 роках він займав пост гендиректора Міжнародної енергетичної корпорації Грузії. М.Бахтадзе також є спеціальним представником Грузії з питань "Нового шовкового шляху".

М.Бахтадзе має вищу освіту в галузі менеджменту та мікроекономіки, є доктором технічних наук. Він закінчив Тбіліський державний університет імені Джавахішвілі і Технічний університет Грузії, ступінь магістра отримав в МГУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА