13:31 20.06.2018

Кернес про погром у Харківській міськраді: Це провокація, підтримана поліцією, за участю "активістів" від керівництва УСБУ

2 хв читати
Кернес про погром у Харківській міськраді: Це провокація, підтримана поліцією, за участю "активістів" від керівництва УСБУ

 Міський голова Харкова Геннадій Кернес розцінює погром, влаштований у міськраді в середу, як провокацію, підтриману поліцією, за участю людей керівника обласного Управління СБУ Андрія Носача.

"Погром, який сьогодні організували так звані активісти, не можу розцінити інакше, як провокацію, підтриману поліцією. (...) Поліція... спостерігала ніби збоку. Не втручалася. Ймовірно тому, що "активісти", які увірвалися до мерії, були людьми керівника обласного Управління СБУ Носача", - написав він на сторінці у Facebook.

За словами Г.Кернеса, до будівлі міськради в середу увірвалися "кілька десятків агресивно налаштованих людей спортивної статури", вони на другому поверсі мерії розбили стекла, "знищили портрети градоначальників минулих років, влаштували бійку, під час якої розпорошили в коридорах мерії газ, а потім підпалили димові шашки".

"Багато працівників міськради, надихавшись димом, потребували медичної допомоги. Одного з моїх заступників кинули в сміттєвий бак", - повідомив мер.

Він наголосив, що міськрада буде оскаржувати "злочинну бездіяльність працівників харківської СБУ, прокуратури та поліції". "Ми не залишимо цю подію без наслідків", - запевнив Г.Кернес.

Міський голова також має намір звернутися до депутатів парламенту та лідерів фракцій із пропозицією заслухати у Верховній Раді пояснення керівника Служби безпеки України "про дії його харківського підлеглого, що організував погром у будівлі Харківської міської ради".

У коментарі телеканалу "112.Україна" Г.Кернес пояснив, що в міськраді є "відведені місця" для громадських діячів і активістів, було запропоновано, щоб зайшли кілька представників від організацій, але вони не послухалися.

"Розпочалися силові наступи. Після чого впіймали у дворі міськради заступника міського голови Андрія Руденка, який виходив захищати Харківську міську раду... його акуратненько... витягнули і кинули у бак для твердих побутових відходів", - розповів мер.

"Ми вважаємо, що в усій цій справі відбувається дискредитація органів місцевого самоврядування... щоб показати, що тут якась корупція, якої ми поки що ніде не бачимо", - висловив думку Г.Кернес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА