14:14 23.06.2018

Луценко пообіцяв Грицаку розібратися у справі про вбивство з необережності

2 хв читати
Луценко пообіцяв Грицаку розібратися у справі про вбивство з необережності

У Службі безпеки України розцінюють підозру співробітникові відділу Центру спеціальних операцій (ЦСО) "А" Управління СБУ в Хмельницькій області у перевищенні влади із застосуванням зброї та заподіяння тілесних ушкоджень на мирних акціях у 2014 році як сфабриковану справу. Генпрокурор України Юрій Луценко пообіцяв главі СБУ Василю Грицаку розібратися в ситуації.

"Управління спеціальних розслідувань департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, на нашу думку, необґрунтовано звинувачує працівника Служби у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 119, ч. 2 ст. 121, ст. 128 КК України... Глава Служби безпеки України Василь Грицак обговорив ситуацію з генеральним прокурором України, і Юрій Луценко пообіцяв максимально об'єктивно розібратися в цій ситуації", – розповіла речник СБУ Олена Гітлянська агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

За її словами, СБУ надавала і надає прокуратурі повне сприяння в розслідуванні застосування 19 лютого 2014 року вогнепальної зброї біля центрального входу в будівлю УСБУ в Хмельницькій області під час проведення там мирних громадських акцій протесту. Спікер спецслужби нагадала, що під час тих подій загинули дві людини, ще кілька дістали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

"Незважаючи на те, що в розпорядженні Управління СБУ в Хмельницькій області немає зброї калібру, з якого було вбито мирних протестувальників, Управління передало на експертизу в Генпрокуратуру всю зброю, яка була в підрозділі на озброєнні в той час", – повідомила О.Гітлянська.

За її даними, сам співробітник УСБУ залишається вірним присязі, не ховається, наразі захищає Україну в зоні проведення операції об'єднаних сил.

У СБУ також не виключили, що керівник слідства у цій справі таким чином "намагається приховати свою неефективність і уникнути звільнення".

Як повідомила 22 червня прес-служба Генпрокуратури, співробітнику УСБУ в Хмельницькій області, який застосував вогнепальну зброю під час мирних акцій протесту в 2014 році, внаслідок чого загинули дві людини, повідомлено про підозру у перевищенні влади.

"21.06.2018 було повідомлено про підозру співробітникові відділу ЦСО "А" УСБУ в Хмельницькій області у перевищення влади, що супроводжувалась насильством, болісними діями і застосуванням зброї, заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження з метою залякування потерпілого та інших осіб, заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження та вбивства з необережності, тобто у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 119, ч. 2 ст. 121, ст. 128 КК України", – зазначили в Генпрокуратурі.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА