20:52 11.07.2018

Денісова просить посла США вплинути на РФ, щоб до українців-політв'язнів допустили незалежного від Росії представника

2 хв читати
Денісова просить посла США вплинути на РФ, щоб до українців-політв'язнів допустили незалежного від Росії представника

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович наголосила на необхідності міжнародного тиску на РФ з метою звільнення українських політв'язнів і попросила про вплив на РФ у питанні допуску до засуджених українців окремого представника.

"Я прошу вас вплинути на Російську Федерацію, щоб вони допустили до відвідання українських політв’язнів хоч одного представника, який не залежав би від Росії. Також я давно неодноразово наголошувала, що медичний огляд засуджених українців мають проводити незалежні лікарі, тому що інформація, яку ми отримуємо від РФ про стан здоров’я українців, дуже суперечлива. Ми досі не маємо документального підтвердження слів омбудсмена РФ Тетяни Москалькової про те, що Олег Сенцов почувається добре, та що його примусово не годують", - звернулася омбудсмен до посла, повідомляється на сайті уповноваженого.

За її словами, вона неодноразово зверталася до Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням відвідати українських політв’язнів і перевірити умови їх утримання. Крім того, нещодавно омбудсмен спілкувалася з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович і запропонувала їй разом поїхати до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Клиха, Еміра-Усеїма Куку та інших в’язнів Кремля.

У свою чергу М.Йованович зазначила, що США продовжать підтримувати Україну як державу, яка діє на засадах демократії і дотримується всіх міжнародних договорів і конвенцій.

"Ми намагаємося робити все можливе для звільнення українських політв’язнів. Посол США у Москві звертався з проханням відвідати Олега Сенцова, але так і не отримав відповіді з боку РФ. Зі свого боку ми намагаємося спілкуватися зі ЗМІ та інформувати у своїх соціальних мережах про долю громадян України, яких незаконно утримують на території РФ та Криму. Світ має знати про всі ці негативні процеси", - наголосила посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА