13:09 12.07.2018

САП направила до суду справу про розтрату коштів керівництвом Львівського бронетанкового заводу

2 хв читати
САП направила до суду справу про розтрату коштів керівництвом Львівського бронетанкового заводу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Солом'янського районного суду м.Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати при закупівлі двигунів чиновниками держпідприємства "Львівської бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") і Міністерства оборони.

Як повідомляє в четвер прес-служба САП, під час досудового слідства встановлено достатні підстави для розгляду судом звинувачення директора та заступника директора ДП "Львівський бронетанковий завод", начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України, начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ і засновника ТОВ "Булет лайн "за вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч. 5 ст.191 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.

Зокрема, встановлено, що "Львівський бронетанковий завод" виграв тендер на поставку ЦБТУ ЗСУ нових танкових двигунів. За документами бронетанковий завод купив у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЦБТУ 40 двигунів, але під час перевірки було виявлено, що двигуни були не новими, а вживаними.

"Більш того, ці ж двигуни в 2008-2009 році продали на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. У САП вважають, що збитки, завдані державі внаслідок цих порушень, становили 14 млн грн", - зазначено в повідомленні.

НАБУ проводило розслідування в цьому проваджені з листопада 2016 року

Як повідомлялося, 14 июля 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали п'ять осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП "Львівський бронетанковий завод", зокрема директора заводу Романа Тимківа та його заступника.

Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення узяти його під варту з можливістю внесення застави 2 млн грн. За директора Р.Тимківа 18 липня було внесено заставу в 2 млн грн. Він вийшов на свободу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА