07:49 28.07.2018

Кличко про суперечку за боргами компанії "Київенерго": готові до будь-якого рішення суду, але поверніть гарячу воду киянам просто зараз

2 хв читати
Кличко про суперечку за боргами компанії "Київенерго": готові до будь-якого рішення суду, але поверніть гарячу воду киянам просто зараз

Мер Києва Віталій Кличко заявив про готовність міста до будь-якого рішення суду в суперечці за боргами компанії "Київенерго" перед "Нафтогазом", але зазначив, що гарячу воду до будинків киян треба повернути негайно, повідомили в прес-службі міського голови.

"Ми приймемо будь-яке рішення суду, але до цього дайте нам можливість забезпечити киянам гарячу воду в квартири", - зазначив В.Кличко в ефірі Радіо "Новий час".

Він також повідомив, що, поки, місто звернулося до суду і виграло справу в першій інстанції про те, чи зобов'язано місто погашати штрафи і пеню, які виникли внаслідок господарської діяльності приватного підприємства.

"Суд може розтягнутися. Один, два, три або чотири місяці. Ми готові прийняти будь-яке рішення суду. Ми відстоюємо нашу позицію. Наші юристи говорять, що ми абсолютно праві. Але в цей проміжок часу не шантажуйте місто! Дайте газ, щоб було тепло і гарячу воду. До рішення суду, відключення киян від гарячої води, - це бандитський метод!", - зазначив В.Кличко.

У прес-службі міського голови нагадали, що місто послідовно виконує рішення Київради щодо припинення угоди з "Київенерго" і повертає під контроль суспільства майно, яке 17 років перебувало в управлінні комерційної структури.

"Зараз завершено перший етап повернення майна. Зокрема, повернуто місту і передано в експлуатацію "Київтеплоенерго" 65 тис. одиниць майна. У штат комунального підприємства переведені близько 5 тис. працівників. Також підприємство вже ліквідувало майже тисячу пошкоджень теплових мереж в процесі підготовки до зими і отримало необхідні ліцензії і тарифи для роботи від КМДА і НКРЕКП", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що "Нафтогаз" припинив поставки газу Києву за борги приватної компанії "Київенерго". Цей борг становить майже 5 млрд грн, з них 1,2 млрд грн це борги з пені і штрафів, 3,8 - борги населення і юросіб.

"Нафтогаз" наполягає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство, посилаючись на ч.3 ст.22 Закону України "Про теплопостачання". І вимагає, щоб "Київтеплоенерго" стало правонаступником боргових зобов'язань "Київенерго", - повідомили в прес-службі мера.

Стаття 22 закону "Про теплопостачання" передбачає, що заборгованість стягується з власників теплогенеруючих потужностей, якщо така заборгованість існує. Ця норма вступила в силу в 2011 році. Договір між "Київенерго" та містом був укладений в 2001 році. Місто наполягає, що в цьому випадку статтю можна застосовувати. Адже закон не має зворотної сили і не може поширюватися на правовідносини, які були до того.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА